چگونه به کودکان کتاب بفروشیم؟

چگونه به کودکان کتاب بفروشیم؟

نحوه‌ی تربیت کودکان -به عنوان ضامن آینده‌ی جامعه- مسئله‌ای بسیار اساسی و مهم بوده و کتاب یکی از مهمترین ابزارهای فرهنگی است که تضمین‌کننده‌ی رشد و پویایی کودکان و در نتیجه جامعه می‌باشد و بی‌توجهی به آن نوعی بیماری فرهنگی و اجتماعی محسوب می‌شود. این در حالی است که در جوامع امروزی، کتاب و کتابخوانی خیلی کمتر از حد ارزش و لیاقت خود مورد توجه قرار می‌گیرد. به طور خاص، این روزها کتاب کودک بسیار نادیده گرفته شده و به دلایلی کودکان و والدین چندان به خرید آن راغب نیستند. کودکان این روزها رغبت کافی به کتابخوانی ندارند و همین مسئله تولید محتوای کودکان را مختل کرده و فروش کتاب کودک را با مشکلات اساسی مواجه ساخته است. این موضوع ناشران کودک و نوجوان را به فکر فرو برده و همگی در تلاش‌اند تا راهکارهایی را برای حل این مشکل پیدا کنند.

در گذشته، کتاب کودک به صورت نوار کاست‌های قصه به کودکان عرضه می‌شد و آن‌ها می‌توانستند با شنیدن داستان به صورت صوتی، آن را به صورت تصویری در ذهن خود مجسم کنند و همین امر باعث افزایش خلاقیت و هوش هیجانی کودکان می‌شد. اما در حال حاضر، کودکان بیشتر از خواندن و یا شنیدن قصه، به دیدن انیمیشن‌ها علاقه دارند و با این‌که انیمیشن‌ کودک و نوجوان هم وسیله‌ای برای رشد کودکان است، اما معطوف شدن تمام توجه آن‌ها به انیمیشن و نادیده گرفتن کتاب‌ها، تا حدی خلاقیت آن‌ها را در تصویر سازی خاموش می‌کند. از طرفی صدا بیشتر از نوشته برای بچه‌ها جذابیت دارد؛ در نتیجه برای حل این مشکل، ناشران کودک و نوجوان می‌توانند با فعالان زمینه‌ی تولید محتوای کودکان همکاری کرده و کتاب کودک را با صداهایی جذاب و دلنشین، برای کودکان شبیه سازی کنند.

تولید تیزرهای تبلیغاتی برای کتاب کودک

دنیای مجازی جنبه‌ی حیاتی زندگی خلاقانه‌ی کودکان و نوجوانان محسوب می‌شود. کودکان از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند تا دوست جدید پیدا کنند، علایق خود را به اشتراک بگذارند، با افراد جدید آشنا شوند و اوقات خوشی را برای خود رقم بزنند. در نتیجه محتوایی که در دسترس آن‌ها قرار می‌گیرد، بسیار حائز اهمیت بوده و باید درخور ذهن و نیازهایشان برای رشد باشد.

علاوه بر کتاب صوتی کودکان، ناشر کودک می‌تواند محتواهای متنوعی برای کودکان تولید کرده تا سلامت روان آن‌ها را در فضای مجازی تضمین کند. ساخت تیزرهای تبلیغاتی برای کتاب‌های کودک یکی از روش‌هایی است که نیازمند توجه بیشتر از جانب فعالان حوزه‌ی تولید محتوای کودکان می‌باشد. این عمل باعث برانگیختگی حس کنجکاوی بچه‌ها نسبت به داستان شده و میل به خواندن را در آن‌ها افزایش می‌دهد. و در نهایت، این کنجکاوی آمار فروش کتاب کودک را بالا می‌برد.

تولید کاراکترهای انیمیشنی جهت ارتباط با کودکان

یکی دیگر از کارهای خلاقانه‌ای که ناشران کودک و نوجوان می‌توانند برای فروش کتاب کودک انجام دهند، طراحی انیمیشن کودک و نوجوان، از بخشی از کتاب کودک است. تصاویر متحرک از شخصیت‌های کتاب داستان کودکان -که ظاهری بامزه و رنگارنگ و صداهایی جذاب دارند- اثرات مثبت زیادی روی کودک خواهد داشت.

در وهله‌ی اول انیمیشن‌ها باعث افزایش سرعت یادگیری کودک، تقویت رشد شناختی و برون‌ریزی عاطفی او می‌شود. تصویرسازی کودک را به شناختی عمیق‌تر از شخصیت‌های داستانی می‌رساند و به او اجازه می‌دهد تا قصه را بهتر درک کند. همچنین کودکان نسبت به شخصیت‌های انیمیشنی دلبستگی پیدا کرده و به دانستن داستان زندگی آن‌ها ترغیب می‌شوند. علاوه بر این، می‌توان برای راغب ساختن بچه‌ها و خانواده‌هایشان به خرید کتاب کودک هم شخصیت‌های طراحی کرد که با موسیقی و آواز، کتاب‌ها را به کودکان معرفی کنند.

ساخت سایت و صفحات مجازی برای کتاب کودک

طراحی سایت کودکان نکات ظریفی دارد که طراحان باید به آن‌ها توجه نشان دهند تا وبسایتی مورد علاقه‌ی کودکان و مورد تأیید والدین طراحی کنند. چرا که محیط مورد نظر ما یا همان وبسایت، اهمیت به سزایی در کار آمد بودن فعالیت‌هایی که در آن صورت خواهد گرفت دارد و باید به گونه ای طراحی و پیاده سازی شود که علاوه بر رابط کاربری ساده، محتوا و محیطی متناسب با روحیه بازدید کنندگان را عرضه نماید.

در زمینه محتوا و محیط، اول از همه گروه سنی مخاطبان اهمیت بسیار بالایی دارد؛ کودکان سه تا شش سال بیشتر جذب رنگ و تصاویر می‌شوند و استفاده از رنگ‌های باز و روشن می‌تواند تمام توجه آن‌ها را به خود بخرد. از طرفی کودکان هفت تا نه سال به دلیل تازگی‌ای که مهارت “خواندن” برایشان به همراه دارد، بیشتر جذب نوشته‌ها می‌شوند. پس برای این گروه سنی می‌توان از جملات و نوشته‌های کوتاه، با فونت‌ها و رنگ‌های خاص استفاده کرد. به طور کلی باید بخش‌های مختلف و صفحات وبسایت را بر اساس سن و نوع مخاطبینی که قرار است از آن بازدید کنند به طور خاص طراحی و پیاده سازی کرد. این جزئیات است که کودک را به خواندن محتوای صفحه راغب می‌سازد. ناشران کودک و نوجوان باید برای افزایش فروش کتاب کودک به طراحی سایت انتشاراتی خود اهمیت داده و روی آن به طور ویژه سرمایه‌ گذاری کنند.

صفحه‌ی اینستاگرام فعال برای تولید محتوای کودکان

این روزها به دلیل شیوع ویروس کرونا و گستردگی استفاده از انواع تکنولوژی‌ها، کودکان و نوجوانان به وسیله تلفن‌های همراه از صفحات اینستاگرامی زیادی بازدید می‌کنند و تقریباً بخش زیادی از وقت روزانه‌ی خود را به این کار می‌گذارنند.

یک‌ صفحه‌ی فعال اینستاگرام که توسط ناشر کودک اداره می‌شود، می‌تواند مخاطب‌های زیادی را در رده‌های سنی مختلف جذب خود کند. ناشر کودک می‌تواند با تولید محتواهای گوناگون برای کودکان، آن‌ها را به صفحه‌ی خود جذب کرده و با تهیه‌ی ویدیوهایی از جمله داستان‌گویی و یا انیمیشن کودک و نوجوان، حرفه‌ی خود را به آن‌ها عرضه کند.

ناشران کودک و نوجوان می‌توانند کتاب‌های پرفروششان را به صورت پادکست به کودکان و والدینشان معرفی کرده و بچه‌ها را به خواندن ترغیب کنند. همچنین با ساختن فضایی امن و دور از حاشیه برای کودکان، والدین نیز از این صفحات استقبال کرده و سطح قابل توجهی از اعتماد را نسبت به ناشران کودک و نوجوان پیدا می‌کنند.

 

نتیجه گیری

تبلیغات تاثیر بسیار نافذی در کودکان و نوجوانان دارد. علاوه بر اثرات منفی آن بر ساختار ذهن و نحوه‌ی رفتار کودک، تبلیغات اثرات مثبت قابل توجهی هم روی انسان‌هایی با سن کم می‌گذارد. فعالان حوزه‌ی تولید محتوای کودکان باید از این مسئله استفاده‌ای صحیح برده و در ارائه‌ی محتوای درخورد ذهن کودکان بکوشند. کودکان آینده‌ی جامعه‌ی ما را می‌سازند و افراد مختلف در هر کسب و کاری که با بچه‌ها سروکار دارد، باید به فضای ذهن و شناخت آن‌ها اهمیت کافی داده و در تولید محتوای کودکان دقت کافی به خرج دهند.

4.3/5 - (3 امتیاز)

وقتی خوشحالی بنویس. وقتی ناراحتی بیشتر بنویس! کلمات وقتی روی کاغذ میاریمشون، قدرت می‌گیرند و وقتی خونده می‌شن قادرند جادو کنند! در می‌چند می‌نویسم برای شما! همراه من باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 3 =