Copywriting

Copywriting

آیا کسب‌وکاری را در زمینه فروش محصول یا ارائه خدمات راه‌اندازی کرده‌اید و به دنبال افزایش درآمد خود هستید؟ در اینجا به شما کمک می‌کنیم کسب‌وکار خود را گسترش داده و بخش فروش آنلاین محصول/خدمت خود را راه‌اندازی کنید.

برای شروع بهتر است با مفهوم copywriting، کاربرد آن و تفاوت آن با تولید محتوا آشنا شوید. در ادامه با معرفی 5 تکنیک فوق‌العاده مفید و جذاب شما را برای نوشتن یک copywriting جذاب و موفق راهنمایی می‌کنیم و در پایان 9 مورد از بهترین اپلیکیشن ها برای copywriting را به شما معرفی خواهیم کرد. با استفاده از این تکنیک‌ها و ابزارها، می‌توانید نظر مخاطب را به سمت محصول یا خدمت خود جلب نمایید تا با خرید از شما، درآمد بیشتری را از فروش آنلاین حاصل کنید.


نوعی عمل و هنر در نوشتن متن به‌منظور تبلیغات یا بازاریابی است تا مخاطب را به خرید محصول ترغیب کند. در اینجا محصول محتوایی مکتوب است که هدف آن افزایش آگاهی مخاطب از برند و درنهایت مجاب کردن او برای خرید یا اقدام خاص موردنظر است.


Copywriting چیست؟

Copywriting یا همان تبلیغ نویسی، نگارش محتوای متنی است که مخاطب پس از مطالعه آن به سمت برآوردن خواسته نویسنده آن محتوا (copywriter) متمایل خواهد شد. هدف اصلی نویسنده تبلیغ از نوشتن محتوای copywriring می‌تواند بازاریابی و فروش محصول، ترغیب مخاطب برای کلیک بر روی یک لینک، تبلیغات و معرفی یک برند خاص و … است. copywriting با اجرای بیلبوردها، انتشار بروشور، کاتالوگ، اشعار تبلیغاتی، تبلیغات در مجله و روزنامه، نگارش نامه فروش، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی، پست گذاشتن در صفحات اجتماعی هم قابل انجام است.

اما برای انجام copywriting چگونه باید اقدام کرد؟ در ابتدای کار بهتر است عناوین را به‌گونه‌ای انتخاب کنید که توجه مخاطب را به خود جلب کند. در قدم بعدی متن پیام فروش محصول / خدمت خود را به‌گونه‌ای روان و جذاب بنویسید تا خواننده را به سمت هدف شما سوق دهد. برای موفقیت در این مسیر باید از قدرت و جادوی کلمات برای تقویت تجارت خود استفاده کنید.

به شما توصیه می‌کنیم برای نوشتن یک copywriting موفق با مشتری خود به رختخواب بروید. یک نویسنده تبلیغ موفق باید کابوس‌ها! و رویاهای! مشتری را درک کند تا بتواند با ایجاد موضوعی داغ و به‌روز او را از نظر احساسی متقاعد کند که محصول یا خدمت موردنظر برای او کمک‌کننده است.

تفاوت copywriting و تولید محتوا

ممکن است در نگاه اول نوشتن copywriting (همان مطلب تبلیغاتی) با تولید محتوا یکسان به نظر برسد، اما آیا برداشت درستی است؟

در اینجا به شما می‌گوییم خیر، اگرچه این copywriting و محتوا نویسی نزدیک هم هستند اما قطعاً این دو مورد یکسان نیستند. به نویسندگان جوان و تازه‌کار توصیه می‌کنیم که تفاوت copywriting و محتوا را که فوق‌العاده مهم هستند، بشناسند. هر یک از این دو مورد متشکل از مجموعه منحصربه‌فردی از چالش‌ها و مهارت‌های فردی برای ارائه موفق یک نمونه کاری خوب هستند. در ادامه تفاوت‌های عمده این دو گروه را برای شما تشریح خواهیم کرد.

مهم‌ترین تمایز بین copywriting و نوشتن محتوا در هدف نگارش است. در نوشتن محتوا، نویسنده یک محتوای ارزشمند را به‌صورت ماهرانه معرفی و تشریح می‌کند اما در copywriting تنها مطالب تبلیغاتی بر اساس یک ایده، برند یا جریان فکری برای فروش خدمت یا محصول شخصی ارائه می‌شوند. در copywriting برند سازی و در واقع مارک تجاری هدف اصلی ارائه مطلب است اما در نوشتن محتوا ناشر یا مارک تجاری اهمیتی نداشته و تنها مجموعه‌ای از اطلاعات را درباره موضوع خاص بدون توجه به هرگونه نام و نشان تجاری به مخاطب منتقل می‌شود؛ اما درنهایت، کیفیت نگارش برای هر دو مورد copywriting و نگارش محتوا حائز اهمیت است.

در اینجا باید یک حقیقت را برای شما بازگو کنیم؛ نویسنده copywriting متن کپی می‌نویسد و نویسنده محتوا، محتوا می‌نویسد. حتماً کمی گیج شده‌اید! در واقع تفاوت دیگر copywriting و نوشتن محتوا، در وظایف متمایز دو نویسنده است.

به‌طورکلی نویسنده copywriting، یک نویسنده حرفه‌ای است که برای تأمین هزینه‌های زندگی خود یک متن تبلیغاتی را برای بازاریابی محصول یا خدمت خود می‌نویسد. این در حالی است که یک نویسنده محتوا، لزوماً یک نویسنده حرفه‌ای نیست. امروزه به لطف دسترسی همگانی به اینترنت جهانی، هر شخصی از متخصصان، مدیران، نویسندگان، وبلاگ نویسان و مدیرعامل‌ها و … تا کاربران عادی می‌توانند بنویسند و تولید محتوا کنند. البته، محتوا نویسان حرفه‌ای مهارت در نوشتن محتوا را بهتر از سایرین درک می‌کنند، اما لزوماً این کار شغل آن‌ها نیست.

انواع شیوه‌های نگارش در copywriting

یک نویسنده copywriting، اهل اسپانیا به نام Maïder Tomasena، درباره انواع شیوه‌های نگارش copywriting جذاب نوشته است. او پنج شیوه جذاب برای نوشتن متن copywriting را در کتاب Qué es el copywriting ذکر کرده است که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

copywriting به‌صورت پاسخ مستقیم

نوشتن پاسخ مستقیم تکنیک بسیار جذابی برای copywriting است که از دیدگاه Maïder «منشأ انواع نوشتن» است. از این تکنیک برای صفحه Home، صفحات تماس با ما و تبلیغات اجتماعی (فیس‌بوک، اینستاگرام، …) استفاده می‌شود.

هدف از این تکنیک، جلب نظر مخاطب و بازدیدکننده برای انجام عمل مورد نظر است؛ مثلاً به مخاطب بگویید با کلیک بر روی CTA در «خبرنامه عضو شوید» یا «مطالب را به اشتراک بگذارید» و … .

با استفاده از این تکنیک، یک متن جذاب نوشته می‌شود که واضح و مستقیم یک هدف مشخص را در نظر می‌گیرد نه هر شخصی که از آن صفحه بازدید می‌کند.

copywriting بازاریابی

این تکنیک copywriting بر مشکلات و نقاط ضعف مصرف‌کننده تمرکز می‌کند و راه‌حل‌هایی را برای حل مسائل و مشکلات مصرف‌کننده ارائه می‌دهد. همچنین مزایای راه‌حل‌های خود را برای مخاطب ذکر کرده و بر آن اصرار می‌ورزد. از این تکنیک برای نوشتن صفحات لندینگ (Landing Page)، روزنامه‌های و ایمیل‌های فروش (email marketing) استفاده می‌شود.

هدف از این تکنیک، فروش قطعی محصول یا به عبارتی عقد قرارداد فروش است.

برای موفقیت در copywriting بازاریابی، باید حتماً ناراحتی و مزاحمتی که آن مشکل یا مسئله برای مصرف‌کننده ایجاد می‌کند را شناخته و بر آن اصرار کنید تا او را به استفاده از راه‌حل و ایده خود برای حل آن ترغیب و مجاب نمایید.

copywriting برند تجاری

در این تکنیک copywriting، به ارائه تصویر و هویت یک برند تجاری پرداخته می‌شود؛ یعنی این متن تبلیغاتی باید به‌گونه‌ای نگاشته شود که گویا آرم تجاری مورد نشر می‌تواند صحبت کند!

هدف این تکنیک، برقراری ارتباط عاطفی بین برند و مخاطب هدف است. در این مسیر، بسیاری از نویسندگان به داستان‌سرایی روی می‌آورند. در واقع این تکنیک سعی دارد که چشم‌اندازها و ارزش‌های اجتماعی، اخلاقی، اقتصادی و … یک برند تجاری را به‌گونه‌ای ارائه دهد که مخاطبان بتوانند آن را از برند رقیب شناسایی و متمایز کنند.

از این تکنیک در صفحه درباره ما در وب‌سایت استفاده می‌شود.

به زبان ساده اگر برند شما یک «جوجه اردک زشت» است از او نخواهید که صدای یک جوجه اردک زیبا را داشته باشد، بلکه ابتدا آن را به یک قو تبدیل کنید و سپس روی صدای آن کار کنید تا مخاطب جذب آن شود.

copywriting سئو محور

این تکنیک با تمرکز بر جلب توجه و ترغیب خواننده و افزایش رتبه محتوا در رتبه‌بندی موتور جستجوی گوگل، نگارش یک متن copywriting جذاب را ممکن می‌سازد.

از این تکنیک سئو محور برای قسمت توضیحات محصول، دسته‌بندی محصولات، و صفحات landing استفاده می‌شود.

در واقع هدف اصلی و محوری تکنیک copywriting بر اساس اصول سئو، جذابیت متن تبلیغاتی برای مخاطبان و خوانندگان مطلب و همچنین برای موتور جستجوی گوگل است.

بد نیست برای وضوح بهتر این تکنیک نگاهی به روش بازاریاب‌های اسپانیایی بیندازیم. آن‌ها رابطه بین سئو و مطالب تبلیغاتی را با داستان پری دریایی کوچک مقایسه می‌کنند. پری دریایی کوچک یک قهرمان برجسته است که در دریا است و برای عاشقانش نامرئی است. او صدایی دارد که انسان قادر به شنیدن آن نیست. این همانند نوشتن مطلبی است که مخاطب و درنتیجه ترافیکی هم ندارد.

اما پری دریایی کوچک با کمک دم خود در دریا شنا کرده و به ساحل می‌رسد تا صدای خود را برساند. اصول سئو همانند دم این پری دریایی کوچک است، و نوشتن صدای اوست که به او کمک می‌کند تا با انسان‌ها صحبت کند.

copywriring فنی و تخصصی

این تکنیک مخاطبی را هدف قرار می‌دهد که درک عمیقی از نحوه کارکرد در یک بخش خاص دارد. در این متن نویسندگان از اطلاعات و اصطلاحات ویژه‌ای استفاده می‌کنند و متن آن‌ها اطلاعات محور است.

برای مثال از این تکنیک برای نوشتن مطالب در حوزه مواد معدنی، توریستی، بهداشتی، مد و زیبایی و … استفاده می‌شود.

هدف از این تکنیک نگارش آن است که با استفاده از زبانی خاص مخاطب کارشناس و آگاه خود را تحت تأثیر قرار داده و او را به خرید و استفاده از محصول یا خدمت خود مجاب نماید.

نویسندگان متن copywriting فنی و تخصصی، احساسات، نیازها و مشکلات مخاطب خود و همچنین نحوه پرداختن به این مسائل را می‌شناسند و با او ارتباط برقرار کرده و نظر او را جلب خواهند کرد.

معرفی نرم‌افزارهای copywriting

پس از معرفی copywriting و بیان تفاوت‌های آن با نوشتن محتوا، انواع تکنیک‌های copywriting موفق را در بالا معرفی و تشریح نمودیم. در ادامه به اختصار بهترین اپلیکیشن ها و نرم‌افزارهای copywriting  را معرفی خواهیم کرد.

  • Calmly Writer Online
  • Grammarly
  • Evernote
  • RhymeZone
  • Canva
  • Wave
  • HubSpot
  • WebFX idea generator
  • Ubersuggest

جمع بندی

امروزه همه اقشار جامعه از متخصصان و کارشناسان، مدیران، کارمندان، دانشجویان تا کاربران عادی همگی به اینترنت جهانی دسترسی دارند. بدین ترتیب فرصتی ایجاد شده تا صاحبان کسب‌وکار یا ارائه‌دهندگان خدمات، با شناسایی مشتریان و به‌طورکلی مخاطب هدف خود، بخش آنلاین برای فروش محصول یا ارائه خدمت را برای ارتقای سطح درآمد خود به‌کارگیرند. در اینجا مفهوم copywriting و اصول آن برای ارائه متن تبلیغاتی و بازاریابی موفق معرفی شده است. همچنین، 5 تکنیک برای نوشتن یک متن تبلیغاتی موفق و جذاب معرفی شده تا با بهره‌گیری از آن نویسنده متن تبلیغاتی بتواند در مخاطب خود تأثیرگذار بوده و او را برای خرید و عقد قرارداد مجاب نماید.

منابع: Quiet | Neilpatel | Novin | Farin | Stasadurdic

من رسانا ، کارشناس تولید محتوا در می چند هستم. از ابتدای همکاریم با می چند تصمیم داشتم که کار های متفاوتی رو رقم بزنم و امیدوارم من رو با فعالیت ها و مقالاتم دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 3 =