Content-curation

Content curation

فرآیندی است که طی آن مقالات و محتوایی از منابع مختلف گردآوری می‌شود و به شیوه‌ای سازمان‌یافته در قالب متن، ویدیو، فایل صوتی ، تصویر برای ارائه به مخاطب آماده می‌گردد.

ما در می چند این کلمه را گرد‌آوری محتوا ترجمه می‌کنیم. البته در صورتی که ویرایش و بروزرسانی همراه این کار باشد، این کلمه تدوین محتوا هم می‌تواند ترجمه شود. با اینحال اساس و پایه Content Curation بر گردآوری است و ما در این مقاله آن را با گردآوری محتوا ادامه می‌دهیم.

اگر بر محتوایی که در رابطه با کسب‌وکارهای گوناگون، به مخاطبان هر یک از آن‌ها عرضه می‌گردد نظارتی وجود نداشته باشد، تجارتی هم وجود نخواهد داشت. با کسب کمی تجربه در دنیای کسب‌وکارها درخواهید یافت که شما نیز چه بخواهید، چه نخواهید باید بر روی نام تجاری شخصی خود کار کنید و درصورتی‌که به‌طور مستمر محتواهایی به‌روز را در اختیار مخاطبان خود قرار دهید پس از مدتی رشد مداوم و سالمی را در کسب‌وکار خود شاهد خواهید بود. گردآوری محتوای با ارزش که به افزایش کیفیت زندگی افراد کمک کند، می‌تواند فرصت‌های متنوعی را برای شما به ارمغان بیاورد، مثلاً می‌توانید حتی قبل از اینکه فعالیت اصلی خود را در رابطه با تجارت شخصی خود آغاز نمایید مقاله‌هایی را با مخاطبان خویش به اشتراک بگذارید که صرفاً اطلاعات ارزشمندی در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد و از این طریق آن‌ها را با خود همراه کنید. ما در ادامه‌ی این مطلب به شیوه‌ی صحیح Content Curation می‌پردازیم که به شما در تهیه‌ی مطالب لازم برای جذب مخاطب و بهبود کسب‌وکارتان کمک خواهد کرد.

منظور از Content Curation چیست؟

همانطور که گفتیم، Content Curation را ما در می‌چند گرد آوری محتوا ترجمه می‌کنیم؛ پس سوال را به این صورت هم می‌توان پرسید، منظور از گردآوری محتوا چیست؟

گردآوری محتوا چیست؟

گردآوری محتوا چیست؟

گردآوری محتوا فرآیندی است که طی آن مطالبی از منابع گوناگونی که در دنیای وب و اینترنت وجود دارد، همچون سایت‌ها و وبلاگ‌های خبری یا آموزشی، پست‌های موجود در رسانه‌های اجتماعی و غیره، گردآوری و در قالب متن، فیلم، صدا، عکس و اینفوگرافیک برای ارائه به مخاطب آماده می‌گردد.(این محتوای گردآوری شده می‌تواند به‌شیوه‌ای سازمان‌یافته براساس استانداردهایی که برای این کار وجود دارد تدوین و به‌روزرسانی شود). دقت کنید که برخلاف بازاریابی محتوایی، مطالبی که در مبحث گردآوری محتوا روی آن کار می‌شود مطالب شخصی یا فقط محتوایی در رابطه با کسب‌وکار خودتان نیست بلکه در این فرآیند با تحقیق در میان مطالب سایر افراد فعال در زمینه‌ی تولید محتوا، مطالبی را گردآوری و به شیوه‌ی منحصربه‌فرد به‌روزرسانی می‌کنید که توجه مخاطبان شما را جلب کند و آن مطالب را با آن‌ها به اشتراک می‌گذارید. مانند سایر روش‌های بازاریابی، گردآوری محتوای ارزشمند به برند شما اعتبار می‌بخشد و باعث ایجاد روابط پایدار میان شما و مشتریانتان می‌گردد.

ازآنجاکه هرروزه بر شمار مشاغلی که به بازاریابی درون‌گرا و تهیه‌وتولید محتوا برای کسب‌وکار خود رو می‌آورند افزوده می‌شود، دنیای وب به‌طور فزاینده‌ای مملو از محتوا شده است. این امر منجر به وضعیتی می‌شود که اغلب از آن به‌عنوان اشباع محتوا یا Content Saturation یاد می‌شود. درصورتی‌که ناشران زیادی در مورد موضوعات واحد مطلب تهیه می‌کنند مصرف‌کنندگان با چالش‌هایی مواجه هستند تا بتوانند اطلاعات باکیفیت را از میان آن‌ها بیابند. مشاغلی که محتواهای ارائه‌شده‌ی خود را مرتباً به‌روزرسانی و فیلترهای مناسبی را بر آن‌ها اعمال می‌کنند، به مشتریان کمک می‌کنند تا اطلاعات مورد نیازشان را با کیفیتی که انتظار دارند به‌سرعت پیدا کنند و مخاطبان همواره به مطالب آن‌ها گرایش بیشتری دارند.

مزایای استفاده از گردآوری محتوا

استفاده از گردآوری محتوا، مزایای بسیار زیادی در تولید محتوا خواهد داشت، تعدادی از این مزایا را در ادامه بررسی می‌کنیم.

۱ – خلأهای تقویم محتوای خود را پوشش دهید.

خلاء های تقویم محتوای خود را پوشش دهید

احتمالاً اطلاع دارید که هنگام پیاده‌سازی استراتژی بازاریابی محتوایی خود، باید چند بار در طول هفته مطالبی را با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید. قاعدتاً عمده‌ی این مطالب به‌طور مستقیم در رابطه با حوزه‌ی کسب‌وکار خودتان هستند، اما اگر گاهی اوقات چیز جدیدی در این رابطه برای انتشار نداشته باشید می‌توانید از گردآوری محتوا و بازنشر مطالب ارزشمندی که از دنیای وب می‌یابید برای پوشش دادن این شکاف‌ها استفاده کنید تا ارتباط شما با مخاطبان پیوسته برقرار بماند. این کار روشی کم‌هزینه برای حفظ پایبندی به برنامه‌ی انتشار محتوای شما است.

۲ – برای مخاطبان خود ارزش قائل شوید و نیازهای آن‌ها را تأمین کنید.

احترام و ارزش به مشتری

به یاد داشته باشید که رابطه‌ی شما با طرفداران و مخاطبانتان نمی‌تواند صرفاً معاملاتی باشد. مخاطبان شما به یک دلیل شما را دنبال می‌کنند: آن‌ها می‌خواهند بدانند که شما در حوزه‌ی تخصصی خود چه نظراتی دارید تا از شما بیاموزند و به‌نوعی زندگی یا مهارت‌های خود را از این طریق بهبود بخشند. اما همه‌ی اطلاعاتی که شما به اشتراک می‌گذارید نباید مستقیماً توسط خود شما تولید شده باشد. افراد بسیاری در حال فعالیت در همان حوزه هستند و آن‌ها نیز تجارب جالبی دارند که شما می‌توانید از آن‌ها به نفع خود استفاده کنید و از این راه ارزشی دوچندان به مخاطب خود عرضه کنید.

۳ – خود را به‌عنوان یک پیشرو و مبتکر معرفی کنید.

خود را به‌عنوان یک پیشرو و مبتکر معرفی کنید

شاید به این فکر کنید که چگونه می‌توان با اشتراک‌گذاری مطالب دیگران خود را به‌عنوان یک پیشرو و مبتکر معرفی نمود؟ بسیار ساده است: لازم است تنها بهترین‌ها و موثق‌ترین‌ها را برای بازنشر برگزینید؛ در این صورت طرفداران شما می‌دانند که وقتی به شما به‌عنوان منبع اطلاعات مراجعه می‌کنند، هر چه که در مطالب شما می‌یابند قطعاً ارزش خواندن را دارد. نکته‌ی بسیار مهم این است که شما می‌توانید (و باید) در هنگام اشتراک‌گذاری محتوای گردآوری‌شده، برداشت و نظر خود را نیز به آن اضافه کنید. برداشت شما همیشه باید روشن و مشخص باشد. تنها افزودن یک یا دو جمله می‌تواند اعتباری دوچندان برای شما و مطالبتان ایجاد کند. اگر بتوانید یک دیدگاه منحصربه‌فرد و خلاقانه به آن بیفزایید، به‌تدریج به‌عنوان فردی صاحب‌نظر که واقعاً اطلاع دارد که در حوزه‌ی تخصصی‌اش چه اتفاقاتی می‌افتد شهرت خواهید یافت.

۴ – به‌صورت یک شبکه با دیگران ارتباط برقرار کنید.

به‌صورت یک شبکه با دیگران ارتباط برقرار کنید

بازنشر مطالب دیگران و ارجاع دادن به آن‌ها به‌عنوان منبع، می‌تواند آمار بازدیدهای آن‌ها را نیز افزایش دهد. اگر محتوای شخصی را واقعاً ارزشمند می‌دانید، حتماً این نکته را به او بگویید. همچنین، وقتی مطالب کسی را برای بازنشر انتخاب می‌کنید، به او نیز اطلاع دهید. اما به ازای این کار از او چیزی درخواست نکنید. درعوض، با او درباره‌ی مسائلی که برایتان اهمیت دارد صحبت کنید و بگویید که کارهایش را دنبال خواهید کرد تا از این طریق ارتباط بین شما قوت یابد و در آینده بتوانید از کمک آن‌ها استفاده کنید. این کار باعث می‌شود تا به‌مرور زمان روابط شما با سایر افراد فعال و صاحب‌نظران حوزه‌ی تخصصی‌تان رشد کند و درخواهید یافت که این روابط بسیار ارزشمندتر از یک رابطه‌ی معامله‌گرانه با شخصی است که خود را ملزم دانسته تا تنها لطف شما را جبران کند.

حالا با دانستن این مزایا شاید این سوال براتون پیش بیاید که، روش صحیح گردآوری محتوا چیست؟

روش صحیح Content Curation

قبل از اینکه محتوایی را با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید، از خود بپرسید:

  • مخاطبان این محتوای من چه کسانی هستند؟
  • این محتوا چگونه به آن‌ها کمک خواهد کرد؟
  • آیا منبع محتوای من معتبر است؟
  • آیا این یک محتوای منحصربه‌فرد است و ارزش اشتراک‌گذاری را دارد؟

برای اینکه بتوانید به‌طور صحیح به این پرسش‌ها پاسخ دهید لازم است که شرایط زیر را داشته باشید:

مخاطبان خود را بشناسید

بررسی و شناخت مخاطبان اولین قدم در بازاریابی محتوایی و همچنین گام اول برای گردآوری محتوای ارزشمند است. شما باید بدانید که چه کسی را هدف مطالب خود قرار می‌دهید. برای این منظور گروه سنی، سطح تحصیلات و تیپ شخصیتی کسانی که شما را دنبال می‌کنند را مورد بررسی قرار دهید و خودتان را به‌جای آن‌ها بگذارید. مطالبی را انتشار دهید که فکر می‌کنید یاری‌دهنده‌ی آن‌ها خواهد بود و هیچ‌گاه محتوای بی‌کیفیتی را منتشر نکنید. پس از اشتراک‌گذاری هر مطلب به بازخوردهای آن توجه کنید و میزان رضایت مخاطبان را بسنجید. رویکرد خود را برای انتخاب محتواهای بعدی با توجه به آنچه بیشتر مورد استقبال مخاطبانتان قرار می‌گیرد تغییر دهید.

برداشت شخصی خود را اضافه کنید

ایدئولوژی و نظر شخصی

همان‌طور که پیش‌تر نیز توضیح دادیم صرف اینکه شما مطلبی را از جایی کپی کنید و در اختیار مخاطبان خود قرار دهید تأثیرگذار نخواهد بود و آن‌ها به دنبال این هستند که از نظر شما در رابطه با آن موضوع مطلع شوند، پس حتماً بینش و نظر خود را به مطلب اضافه کنید.

منبع اصلی را قید کنید و پیوندی برای ارجاع به آن قرار دهید

به یاد داشته باشید که این اصولی کار کردن است که همواره بر اعتبار شما می‌افزاید، پس اجازه ندهید که کاری مثل سرقت محتوا به شما نسبت داده شود و به‌عنوان یک فرد غیرحرفه‌ای شناخته شوید، بلکه همان‌طور که گفته شد با ذکر و ارجاع به منبع اصلی سعی کنید با سایرین ارتباط برقرار کنید.

قبل از اشتراک‌گذاری، محتوا را بررسی کنید

شما نمی‌توانید هر آنچه را که در اینترنت می‌بینید باور کنید. قبل از اینکه محتوا را با مخاطب خود به اشتراک بگذارید، مطمئن شوید که آن را درک کرده‌اید و به‌قطع می‌دانید که معتبر، موثق و درست است.

طبق برنامه‌ی زمانی پیش بروید و درعین‌حال به‌روز باشید

بر اساس تقویم پیش بروید

بدیهی است که باید تقویم و برنامه‌ی زمانی مشخص و تقریباً ثابتی برای انتشار مطالب خود داشته باشید تا ضمن اینکه ارتباطتان را با مخاطبان در طول زمان حفظ می‌کنید، هم خودتان بدانید که چه وقتی باید به فکر آماده‌سازی محتوای بعدی باشید و هم مخاطبان شما بدانند که چه زمانی می‌توانند منتظر آن باشند. بنابراین ازآنجاکه پایبندی به برنامه‌ی زمانی مهم است شاید ساده‌ترین راه برای حفظ برنامه این باشد که از محتوای از پیش تهیه‌شده یا بازنشر محتوای دیگران استفاده کنید اما فراموش نکنید که محتوای شما باید به‌روز و دست‌اول باشد و به‌صورت منحصربه‌فردی به مخاطب ارائه داده شود.

سوالات متداول

بله، محتوای اختصاصی بر مبنای درک شهودی و دانش شما از یک مسئله تهیه می‌شود، اما در گردآوری محتوا شما با مراجعه به چند منبع و خواندن نظرات افراد محتوایی را تدوین می‌کنید و با اندکی تغییرات آن را شخصی سازی می‌کنید.

بله، همانطور که در این مقاله به این موضوع اشاره شد، با استفاده از گردآوری محتوا می‌توانیم به مزایایی برسیم.

۱ – خلا تقویم محتواییمان را پوشش دهیم.

۲ – برای مخاطبانمان ارزش قائل شویم و نیازهای آن‌ها را تامین کنیم.

۳ – خود را به عنوان یک پیشرو معرفی کنیم.

۴ – به صورت یک شبکه با دیگران ارتباط برقرار کنیم.

با پرسش چند سوال شما می‌توانید شروع به گردآوری محتوا کنید. ما در این مقاله به صورت جامع این موضوع را مورد بررسی قرار دادیم.

جمع بندی

همان‌طور که در این مطلب گفته شد، استفاده از محتوای گردآوری‌شده‌ای که قبلاً توسط افراد دیگر منتشر شده است از جنبه‌های مختلفی می‌تواند به بازاریابی شما کمک کند؛ برای مثال زمانی که مطلبی برای انتشار ندارید یا قبل از شروع فعالیت تخصصی خود می‌توانید از ارائه‌ی این اطلاعات به مخاطبان برای جلب توجه و حفظ همراهی آن‌ها استفاده کنید. از سوی دیگر با این کار تجربیات و دیدگاه‌های مختلف سایر افراد فعال در زمینه‌ی تخصصی خود را به مخاطب عرضه می‌کنید و به این طریق به آن‌ها در بهبود کیفیت زندگی‌شان کمک می‌کنید که این امر خود، منجر به تداوم ارتباط مخاطبان با شما می‌گردد. اما در نظر داشته باشید که هنگام استفاده از محتوای گردآوری‌شده، نظرات و بینش شخصی خودتان را نیز بر آن بیفزایید، حتماً منبع اصلی را ذکر نمایید و پیوندی برای ارجاع به آن در محتوای خود قرار دهید.

منابع: HootsuiteContent Marketing InstituteBig Commerce

من رسانا ، کارشناس تولید محتوا در می چند هستم. از ابتدای همکاریم با می چند تصمیم داشتم که کار های متفاوتی رو رقم بزنم و امیدوارم من رو با فعالیت ها و مقالاتم دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + 16 =