Big-data

Big data


مجموعه داده های بسیار بزرگی هستن که توسط روش ها و ابزار های سنتی مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرند. بزرگ داده ها (Big Data) نتیجه توسعه فناوری دیجیتال هستند. به عنوان مثال روزانه از میلیون ها کاربر نقاط داده ای خاصی جمع آوری می‌شود و یک بزرگ داده را تشکیل می‌دهند.


Big Data چیست؟

کلان داده به مجموعه عظیم و متنوعی از اطلاعات اشاره دارد که با سرعت های فزاینده ای رشد می کنند. این شامل حجم اطلاعات، شتاب یا سرعت ایجاد و جمع آوری آن ها و تنوع یا محدوده نقاط داده ای است که تحت پوشش قرار دارند. کلان داده اغلب از داده کاوی حاصل می شوند و در فرمت های مختلفی به دست می آیند.

کلان داده چگونه عمل می‌کند

کلان داده را می توان به ساختاردار و بدون ساختار دسته بندی کرد. داده ساختاردار متشکل از  اطلاعاتی است که قبلا توسط سازمان در دیتابیس ها (پایگاه داده) و اسپردشیت ها(spreadsheets) منظم شده است؛ و ماهیت آن اغلب عددی است. داده های بدون ساختار متشکل از اطلاعاتی است که غیرسازمان یافته است و در یک مدل یا فرمت از پیش تعیین شده قرار نمی گیرد. این شامل اطلاعات جمع آوری شده از منابع رسانه های اجتماعی است که به موسسات کمک می کند تا اطلاعاتی را درباره نیازهای مشتریان جمع آوری کنند.

سه در مقابل سنتی کلان داده ها: حجم (مقدار) داده، شتاب (سرعت) جمع آوری آن و انواع اطلاعات .

کلان داده را می توان از کامنت های به اشتراک گذاشته شده در شبکه های اجتماعی و وب سایت ها ، به طور داوطلبانه از طریق وسایل الکترونیکی شخصی و اپلیکیشن ها، از طریق پرسشنامه ، خرید محصولات و پرداخت هزینه به صورت الکترونیکی جمع آوری کرد. وجود حسگرها و سایر ورودی ها (input) در دستگاه های هوشمند امکان جمع آوری داده ها را در طیف گسترده ای از شرایط و موقعیت ها فراهم می کند.کلان داده غالبا در دیتابیس های رایانه ای ذخیره می شود و با استفاده از نرم افزاری که به طور خاص برای رسیدگی به مجموعه های بزرگ و پیچیده داده طراحی شده است، مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. بسیاری از شرکت های ارائه خدمات نرم افزاری (SaaS) در مدیریت این نوع داده های پیچیده تخصص دارند.

موارد استفاده از کلان داده

آنالیزگرهای داده به رابطه بین انواع مختلف داده ها مانند دموگرافیک و سابقه خرید نگاهی می اندازند تا تعیین کنند که آیا همبستگی بین آن ها وجود دارد یا خیر. چنین ارزیابی هایی ممکن است در خانه یا توسط یک شخص ثالث که بر پردازش کلان داده ها به فرمت های قابل درک تر تسلط دارد، انجام شود. بیزینس ها اغلب از ارزیابی کلان داده به وسیله چنین افراد متخصصی استفاده می کنند تا آن را به اطلاعات قابل اجرا تبدیل کنند.

تقریبا هر دپارتمانی در یک شرکت می تواند از یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها استفاده کند، از منابع انسانی و تکنولوژی گرفته تا بازاریابی و فروش. هدف از کلان داده این است که سرعتی که محصولات به بازار عرضه می شوند افزایش یابد، زمان موردنیاز و منابعی که برای به دست آوردن بازار نیاز است کاهش پیدا کند ، و اطمینان حاصل شود که مشتریان راضی نگه داشته شوند.

نکات کلیدی

  • کلان داده مقدار عظیمی از اطلاعات متنوع است که با افزایش حجم و سرعت هرچه بیشتر به دست می آید.
  • کلان داده می تواند ساختاردار (اغلب عددی، به سادگی فرمت بندی و ذخیره می شود) یا بدون ساختار(نوع آزادتر ، و کمتر قابل اندازه گیری است ) باشد.
  • تقریبا هر دپارتمانی در یک شرکت می تواند از یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل کلان داده استفاده کند، اما مدیریت درهم ریختگی و شلوغی آن می تواند مشکل ساز باشد.

مزایا و معایب کلان داده

افزایش مقدار داده های دردسترس هم فرصت ها و هم مشکلاتی را ایجاد می کند. به طور کلی، داشتن داده های بیشتر درمورد مشتریان (و مشتریان بالقوه) باید شرکت ها را قادر سازد تا محصولات و تلاش های بازاریابی خود را بهتر طراحی کنند تا بتوانند بالاترین سطح رضایت مشتریان و تکرار معامله را داشته باشند. شرکت هایی که مقدار زیادی داده را جمع آوری می کنند فرصت انجام تجزیه و تحلیل عمیق تر و غنی تری را دارند.

با اینکه تجزیه و تحلیل بهتر یک پوئن مثبت است اما کلان داده می تواند اضافه باز و شلوغی نیز ایجاد کند. شرکت ها باید مقادیر بزرگتری از داده ها را مدیریت کنند و تعیین کنند که کدام داده ها سیگنال های مفید دارند و کدام اضافه هستند. بنابراین تصمیم گیری درمورد اینکه وجه تمایز داده های مرتبط از غیرمرتبط چیست ،یک فاکتور مهم تلقی می شود.

علاوه بر این ماهیت و فرمت داده می تواند نیازمند مدیریت خاصی باشد ،قبل از اینکه براساس آن عمل شود. داده های ساختاردار ، متشکل از مقادیر عددی می توانند به سادگی ذخیره و منظم شوند. داده های بدون ساختار مانند ایمیل ها، ویدیوها و اسنادمتنی ممکن است قبل از اینکه به شکل مفید درآیند، نیازمند اعمال تکنیک های پیچیده تری باشند.

من رسانا ، کارشناس تولید محتوا در می چند هستم. از ابتدای همکاریم با می چند تصمیم داشتم که کار های متفاوتی رو رقم بزنم و امیدوارم من رو با فعالیت ها و مقالاتم دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + 4 =