به بالای صفحه چه میگویند ؟ فرق fold با Above The fold چیست؟ منظور از Above The fold چیست ؟ چگونه بهترین نسخه Above the fold را داشته باشیم؟ به بخشی که کاربر اولین بار با ورود به وب سایت میبیند چه میگویند ؟ چرا نباید ساده از Above The fold بگذریم؟ تاثیر Above The fold در SEO چیست؟ در این مقاله میخواهیم به صورت خیلی جامع در مورد Above The fold صحبت کنیم.
بخشی از صفحه وب است که بدون پیمایش در صفحه قابل دیدن است. در واقع بخشی از صفحه که در اولین نگاه دیده میشود و ارزش بسیاری دارد.
سریع جواب بدهید! چند مورد از بهترین روش های بهینه سازی نرخ تبدیل مشتری را می توانید حفظی نام ببرید؟ حاضرم شرط ببندم که تعداد آن بسیار بالاست.
من معتقدم بهترین روش ها قطعا رایج ترین آن ها هستند، و دلیل حرفم این است که قبلا این روش ها امتحانش را پس داده است.
توجه :
در این مقاله سعی کردیم که مبحث بالای تای صفحه وب یا ATF را به صورت خیلی کامل و جامع بررسی کنیم. با توجه به این موضوع اگر به صورت خیلی خلاصه میخواهید در رابطه با Above The Fold بدانید، پیشنهاد میکنیم تنها تعریف و نمونه ها را بررسی کنید ولی برای اطلاعات کامل تر که بیشتر برای بازاریابان دیجیتال میتواند جذاب باشد، ادامه این مقاله جامع و کامل را نیز بررسی نمایید.
حالا بیایید نگاهی به فضای بالای صفحه یا همون Above The Fold بیندازیم. چقدر اهمیت دارد که کلید فراخوان عمل (call to action) مربوط به سایت تان را در بالای صفحه ی سایت داشته باشید؟آیا این درست است که هیچکس به پایین صفحه پیمایش نمی کند؟
در ابتدا بیایید ببینیم که Above The Fold یا بالای صفحه یعنی چی ؟
سرفصلهای محتوا
- 1 بخش بالایی صفحه یا Above The fold چیست؟
- 2 نمونه های خارجی Above The Fold
- 3 نمونه های ایرانی Above The Fold
- 4 کارشناسان در رابطه با Above The Fold چه میگویند؟
- 5 آمار و ارقام چه چیزی در رابطه با Above The Fold نشان میدهند؟
- 6 اهمیت Above The Fold در مارکتینگ
- 7 در چه مواردی CTA را در ابتدای صفحه وب نگذاریم؟
- 8 چه زمانی مردم پیمایش را متوقف میکنند؟
- 9 چگونه کاربران را تشویق به اسکرول کردن یا پیمایش کردن در صفحه کنیم؟
- 10 نتیجه گیری
- 11 سوالات متداول
بخش بالایی صفحه یا Above The fold چیست؟
همانطور که اکثر شما می دانید، ایده ی بالای صفحه از دنیای چاپ و روزنامهها نشات میگیرد. این کلمه یعنی نیمی از بالای صفحه ی روزنامه که در آن معمولا بهترین موضوعات قرار گرفته است.
ایده ی اصلی این است که موضوعی که در قسمت بالایی صفحه اول روزنامه قرار دارد، بیشترین توجه را به خود جلب می کند، با اینکه سارا ممکن است کل روزنامه را نخواند تا به چیزی که در صفحه ی هشتم نوشته شده پی ببرد، اما او احتمالا مطالب صفحه ی اول را میخواند (یا حداقل سرخط آن را).
درحالت آنلاین، بالای صفحه یعنی محتوایی که در یک سایت بدون نیاز به پیمایش بازدید کننده نمایش داده می شود. بازهم ایده این است که این محتوا بیشترین توجه را دریافت خواهد کرد.
بهترین روش بیان میکند که فراخوان به عمل سایتتان باید در بالای صفحه قرار داشته باشد زیرا بازدیدکنندگان معمولا به زیر صفحه پیمایش نمیکنند.
بیایید به نمونه هایی از سایت هایی که به طراحی بالای صفحه یا بالای fold پرداخته اند نگاهی بیندازیم…
نمونه های خارجی Above The Fold
در ابتدا با نمونه های خارجی شروع میکنیم، البته که ما ایرانی ها در زمینه طراحی UX به درجه ای از پیشرفت رسیدیم که نیازی معرفی نمونههای خارجی نداشته باشیم ولی با اینحال نمایش مثال های متعدد باعث درک بهتر شما از مفهوم اصلی Above The fold و مزایا و معایب هر نوع طراحی خواهد شد.
وب سایت Toggle
نسخه قبلی Toggl دکمه فراخوان به عمل (Call To Action Botton) بالای صفحه دارد، اما این سایت یک “پایین صفحه ی کاذب” ساخته است که اینطور به نظر می رساند که هیچ اطلاعات دیگری در صفحه وجود ندارد.
البته که در نسخه جدید این وب سایت تغییراتی اعمال شده است و اینکه پایین صفحه هم اطلاعاتی وجود دارد به وضوح دیده میشود و با یک ویدیو جذاب حس بهتری را برای کاربران ایجاد کرده است.
وب سایت Optimizely
Optimizely نیز فراخوان به عمل بالای صفحه دارد، اما از ایجاد پایین صفحه ی کاذب با استفاده از ترسیم خطی در زیر تصویر سربرگ که تا حدی قابل مشاهده است، جلوگیری به عمل آورده است.
در نسخه جدید یا ۲۰۲۰ هم تغییرات خیلی زیادی انجام نشده است و این وب سایت توانسته است، بالای صفحه مناسبی را آماده کند.
حالا بیایید به نمونه هایی از سایت هایی که به طور کامل بالای صفحه را نادیده می گیرند نگاهی بیندازیم…
نسخه قدیمی وب سایت لوییز هاوز (لوییس هاوز)
این نسخه ی قبلی از وب سایت Lewis Howes است. او به مردم آموزش می دهد و به آن ها الهام می بخشد که علایق شان را به حرفه ی خود تبدیل کنند.در زیر صفحه ی اصلی این پیج ، چندین فراخوان عمل وجود دارد. به نظر می رسد هدف اصلی او این است که بازدیدکنندگان ویدیو را ببینند و با وظیفه و طرز فکر او آشنا شوند.
وب سایت Tiny Habits
در صفحه ی اصلی وب سایت The Tiny Habits ،سازنده ی سایت بی جی فاگ و رویکرد او برای اصلاح رفتار را معرفی میشود. درست بعد از Above The Fold ، چندین فراخوان عمل (CTA) و یک لیست ایمیل عمومی وجود دارد.
توضیح نویسنده :
توی وب سایت هایی که مثال زدیم، واقعا شخصا علاقه ای به ورود مجدد به وب سایت Tiny Habits ندارم. (علی اسمعیلی)
نمونه های ایرانی Above The Fold
پس از آشنایی با وب سایت های خارجی که میتوانستند نمونه خوبی برای نمایش Above The fold باشند، بهتر است که با نمونه های بومی و ایرانی نیز آشنا شویم. در ادامه با نمونه هایی از بالای صفحه در وب سایت های ایرانی آشنا میشویم.
وب سایت میچند – تولید محتوای چند رسانهای
می چند را که میشناسید؟ ما در نسخه فعلی میچند سعی کردیم که خیلی خلاصه و مفید در بالای صفحه معرفی خدماتمان را انجام دهیم. به عنوان مثال وقتی شما کلمه دوبله را در اینترنت سرچ میکنید و به بخش آموزش دوبله یا انجام امور دوبلاژ وب سایت میچند منتقل میشوید، مشاهده میکنید که خیلی کوتاه با یک توضیح خلاصه و یک ویدیو از شما استقبال میکنیم. تا امروز نتیجه مثبتی از این کار گرفتیم، با اینحال نقد به این سبک طراحی وارد هست. به عنوان مثال امروز که در حال نوشتن این مقاله هستیم، صفحه محصولهای تولید محتوا میچند بدون CTA هست که البته باید اضافه کنیم. (هنوز اضافه نکردیم و اگر اضافه کنیم این پرانتز رو به اضافه شده تغییر میدیم xD )
وب سایت میزفا – ارائه دهنده طراحی سایت و سئو
نسخه فعلی میزفا به شکلی طراحی شده است که در ابتدا شما را به تماشای ویدیو دعوت میکند و تنها Action که کاربر در صفحه در اولین دیدار متوجه آن میشود این است که ویدیو ای صامت (بدون دیالوگ ولی شامل موسیقی و افکت صوتی) که توضیحاتی در خصوص میزفا را درون خود جای داده است مشاهده کند. البته که توضیحات مربوط به بخش طراحی سایت که در بخش زیر صفحه قرار گرفته است، توجه کاربر را به اینکه این وب سایت یک وب سایت خدماتی است، جلب خواهد کرد و ممکن است باعث تبدیل شود.
وب سایت پونیشا – فریلنسر
پونیشا که یک وب سایت فریلنسینگ در ایران هست، در Above The fold خود سعی کرده با چند توضیح کوتاه هم وب سایت را به کاربران معرفی کند و با یک کلید CTA کاربر را به شروع سفارش ترغیب کند. همچنین پایین صفحه کاذب هم در نسخه دسکتاپ استفاده نشده است و پایین صفحه با دید توضیحات بیشتر به صورت درست تهیه شده است.
از نظر من، Above The fold در پونیشا همه چیز های لازم را برای آشنایی اولیه کاربر با این وب سایت را فراهم آورده است.
وب سایت ورزش ۳ – پایگاه خبر ورزشی
ورزش ۳ رو همه میشناسیم و مشکلات طراحی بصری و تجربه کاربری این وب سایت شده مثال همیشگیه مدرس های آموزش تجربه کاربری.
این وب سایت به طور کلی به طراحی بالای صفحه هم توجه نداشته است ولی هنوز هم کاربر مخصوص خود را دارد و من خودم جز ورزش سه از وب سایت دیگری هنوز نتونستم استفاده کنم.
وب سایت دیجی کالا – فروشگاه و خرده فروشی آنلاین
بالای صفحه وب سایت فروشگاه برای یک فروشگاه مناسب به نظر میرسد. با ورود به این وب سایت شما متوجه فروشگاهی بودنش از بخش منو و آیکون سبد حداقل خواهید شد.
همچنین در نظر داشته باشید که برای وب سایت هایی مثل دیجی کالا چیزی علاوه بر تجربه کاربری و SEO وجود دارد. قدرت برند و شناس بودن در بین کاربران ایرانی باعث میشود که احتمال تبدیل به مشتری در این وب سایت خیلی به بالای صفحه بستگی نداشته باشد ولی ابتکاری که دی جی کالا برای بالای صفحه خود در نظر گرفته قابل توجه است.
در بالای صفحه دی جی کالا محصولات ویژه و جشنواره های فروش برگزیده تبلیغ میشوند که باعث میشود که تارگت (هدف) فروش دیجی کالا از این طریق به نتیجه برسد.
به عنوان مثال الان که این مقاله را دارم مینویسم، حدودا یک سال از ورود کرونا به ایران گذشته و دی جی کالا قیمت ماسک و مواد ضد عفونی را با قیمتی حدودا نصف در حال عرضه است و در بالای صفحه این فروش ویژه را برای کاربران خود به نمایش در آورده است.
توضیح نویسنده :
لازم به ذکر هست که من در این مقاله تنها دیدگاه و نظر شخصی خودم را نسبت به وب سایت ها بیان کردم و این نظر بر اساس مطالعات و تجربیات چند سال اخیرم در این حوزه است. در صورتی که مخالف هر یک از صحبت های من هستید، لطفا در بخش نظرات بیان کنید تا در صورت رسیدن به نتیجه ای متفاوت مقاله را بروزرسانی کنیم. (علی اسمعیلی)
کارشناسان در رابطه با Above The Fold چه میگویند؟
و اما ، چند تن از بهترین کارشناسان بهینه سازی نرخ تبدیل درمورد این موضوع چه نظری داشته اند؟ جوانا ویب، اولی گاردنر، و برایان مسی درباره بهترین روش ها برای این منظور صحبت کرده اند…
جوانا ویب ، کپی هکرز (CopyHackers) و ایر استوری (Airstory)
همه چیز را در بالای صفحه جمع نکنید. آزمون های بیشمار و مطالعات پیگیری پیمایش/کلیک نشان داده است که بازدیدکنندگان مایل هستند درصفحه پیمایش کنند… درصورتیکه بدانند چیزی در صفحه وجود دارد که باید در صفحه پیمایش کرد (پس پایین صفحه ی کاذب نسازید). با ساختن فرضیاتی درمورد رفتارهای مصرفی مردم، جلوی آن ها را برای گشت و گذار در محیط محتوایتان نگیرید.
اولی گاردنر ، آن باونس (Unbounce)
قرار دادن فراخوان به عمل سایت تان در بالای صفحه ی اول رایج ترین انتخاب درمورد جایگزاری آن است.با این حال، این می تواند انتظار خیلی زیادی از کسی که اولین بار است که با صفحه ی شما مواجه شده است باشد.
یک راه حل برای این مسئله این است که یک صفحه فرود کوچک بسازید که عناصر مهم صفحه ی سایت تان را در یک بلوک محتوایی در بالای صفحه در خود داشته باشد. سپس هرمحتوایی که اطلاعات بیشتری ارائه می دهد می تواند در زیر برای کسانی که نیازدارند آن را بخوانند تا درمورد هدف صفحه ی شما قانع شوند ،نشان داده شود.
برایان مسی ، علوم تبدیل (Conversion Sciences)
این یکی از بهترین روش هاست. بنابراین مهم ترین بخش های صفحه معمولا در بالای صفحه بهترین عملکرد را دارند.حال مورد استثنا این است که شما شخصی را برای فراخوان عمل به صفحه می آورید.بنابراین شما فرمهای طولانی تر ،فروش نامه و درواقع صفحات زیادی را با فرم بلند مشاهده خواهید کرد.
اساسا صفحات خانه به عنوان صفحات فرود عمل می کنند. و در این موقعیت ها، خوب است که فراخوان عمل را نگه دارید تا زمانیکه برخی موارد کلیدی را ایجاد کنید. مثلا به این علت که هنوز به خوبی شناخته نشده اید، یا اگر در یک صنعت جدید هستید و نیاز دارید تا یکم در ابتدا آموزش ببینید.می توانید آن را امتحان کنید، اما به طور کلی اگر بتوانیم آن فراخوان عمل اولیه را به سمت بالا جابه جا کنیم با یک مانع روبه رو خواهیم شد.
بنابراین به نظر می رسد که کارشناسان باهم توافق دارند:
بالای صفحه سایت واقعا اهمیت دارد، اما مانند اکثر مفاهیم در بهینه سازی نرخ تبدیل،این یک چیز مطلق نیست.
آمار و ارقام چه چیزی در رابطه با Above The Fold نشان میدهند؟
چند وقت پیش، گوگل یک مطالعه جامع تحت عنوان اهمیت دیده شدن : دیدگاه های مربوط به قابل مشاهده بودن برای بازاریاب های و ناشران دیجیتالی انجام داد که تاثیر عملکرد بالای صفحه را نشان میداد. (لینک تحقیق)
این مطالعه بر اساس ۵۰ درصد از صفحاتی است که ad’s pixels در یک ثانیه بارگذاری شده است. نتیجه بدست آمده از این تحقیق به این صورت است که به صورت متوسط ۶۸ درصد از افراد تبلیغاتی که در بالای صفحه یا Above The Fold (به اختصار و مخفف ATF) است را مشاهده میکنند و همچنین به صورت متوسط ۴۰ درصد از افراد تبلیغات بخش پایین صفحه یا Below The fold (به اختصار و مخفف BTF) را مشاهده میکنند.
گروه نیلسن نورمن نتیجه گیری کرد که : “چیزی که در بالای صفحه نشان داده می شود درمقابل چیزی که پنهان است همیشه با صرف نظر از اندازه ی صفحه نمایش، روی تجربه ی کاربری تاثیرگذار است”. درحقیقت آن ها دریافتند که میزان متوسط تفاوت بین میزان تعامل کاربران با اطلاعات بالای صفحه در مقایسه با زیر صفحه 84% است.
به طور مختصر چیزی که گروه نیلسن نورمن دریافتند این بود که :” کاربران به پیمایش در صفحه می پردازند اما فقط به شرطی که چیزی که در بالای صفحه وجود دارد به اندازه کافی امیدوارکننده باشد. چیزی که در صفحه بدون نیاز به هیچ اقدامی رویت می شود درواقع چیزی است که مارا تشویق می کند تا در صفحه به سمت پایین پیمایش کنیم.”
بار دیگر میگوییم، بالای صفحه سایت اهمیت دارد. با این حال، دلیل اینکه اهمیت دارد این است که این بخش مرحله ای برای آماده سازی درباره نمایش محتوای بعدی است و همچنین انتظاراتی را درمورد کیفیت ارائه می دهد، نه بخاطر یک قانون قراردادی و مطلق.
اهمیت Above The Fold در مارکتینگ
همانطور که میدونیم، الگوریتم گوگل هر روز پیشرفته تر به سمت تجربه کاربری درحال حرکت هست و اینجاست که رفتار کاربران در صفحه اهمیت پیدا میکند. بخش بالایی صفحه ما یا همون بالای Fold یکی از مهمترین راه های انتقال هدف صفحه به کاربران به حساب میآید.
کاربر با خواندن اطلاعات این صفحه باید درک درستی از مقصود ما از ساخت آن را پیدا کند، اگر کاربران نتوانند، مطمئنا گوگل هم نمیتواند در نگاه اول درک درستی از مقصود صفحه داشته باشد.
اگر در ابتدای صفحه عنوان با تیتر مشخص H1 وجود نداشته باشد، گوگل و کاربر از کجا بفهمد که اصل و مقصود صفحه در رابطه با چیست؟
تمامی این موارد باعث سردرگمی گوگل میشود و امتیاز منفی برای شما دارد، همچنین مطمئن باشید که این اتفاق برای کاربران هم صدق میکند و کاربران هم سردرگم میشوند.
پس اگر کاربر ما بتواند همان ابتدا از اطلاعات صفحه و مقصود ما از ساخت آن صفحه درک درستی پیدا کند، احتمال پیروزی ما وجود دارد و اگر قصد فروش باشد، ممکن است به فروش ختم شود.
اهمیت Above The Fold در سئو چیست؟
الگوریتم گوگل برای بالای صفحه اهمیت بسیار بالایی قائل است، اینکه محتوای این صفحه سریعا لود شود، درون آن از تگ H1 برای عنوان استفاده شده باشد. اهمیت بسیار زیادی دارد.
اهمیت Above The Fold در تجربه کاربری چیست؟
وقتی کاربر در نمایش اول وب سایت، صفحه ای جذاب را مشاهده کند، احتمال اینکه آن صفحه را ادامه دهد و در نهایت به فروش ختم شود را افزایش میدهد. حالا عکس این موضوع اگر با یک صفحه بدون هیچ جذابیت مواجه شود، هرچقدر این صفحه محتوای مناسبی داشته باشد، احتمال اینکه صفحه را ببند و به وب سایت دیگری مراجعه کند، وجود دارد.
در چه مواردی CTA را در ابتدای صفحه وب نگذاریم؟
پس، تا اینجای این مقاله جامع به این نتیجه رسیدیم که محتوای بالای صفحه بیشتر دیده میشود، بنابر این بهتره هست کلید های فراخوان عمل (CTA یا Call to action) را در همان بالای صفحه قرار دهیم ولی هیچ اجباری نیست که همیشه این کار را انجام دهیم، در این بخش میخواهیم بررسی کنیم که در چه مواردی میتوانیم در بخش های دیگر CTA ها را قرار دهیم.
محتوای بالای صفحه به طور کلی دو عمل را انجام میدهند:
- به طور واضح یک نکته ارزشمند و مهمی را توضیح میدهند
- با اشاره نشان میدهد که نکات مهم تر و ارزشمند تری پایین صفحه هم وجود دارد
اگر نکته ی ارزشمندی که در بالای صفحه آوردهاید مثل یک شیشه شفاف و واضح بیان شده باشد، بخش فراخوان عمل را میتوانیم در جایی که به نظر میرشد منطقی ترین جای ممکن است قرار دهیم.
در برخی موارد (برای مثال toggl و Optimizely و پونیشا) ، یک گزاره ارزشمند یک خطی به اندازه کافی روشن (و متقاعدکننده)است تا یک درخواست فوری (برای مثال ثبت نام) را تضمین کند.
در موارد دیگر (برای مثال Lewis Howes و Tiny Habits) کپی بیشتر و خلاقانه تری لازم است تا یک گزاره ی ارزشمند واضح (و متقاعدکننده) بسازد، یعنی درخواست به تعویق می افتد (به عبارت دیگر در زیر صفحه می آید).
این واقعیت را درنظر بگیرید که تنها سه نوع بازدیدکننده در سایت تان وجود خواهد داشت…
1 – بازدیدکنندگان قطعی
این بازدیدکنندگان با برندتان آشنا هستند، آن ها می دانند که چه چیزی ارائه می دهید و می دانند مشکلی که آن ها دارند را حل می کند. آن ها می خواهند تبدیل به مشتری شوند. تا زمانیکه خودتان فراخوان عمل سایت تان را پنهان نکنید، این بازدیدکنندگان یک راهی برای تبدیل شدن به مشتری پیدا می کنند.
راحت ترین روش آن است که فراخوان عمل در بالای صفحه باشد، اما اگر نباشد هم آن ها مایل هستند در سایت پیمایش کنند تا آن را پیدا کنند.
2 – بازدیدکنندگان نامطمئن، گزاره ارزشمند ساده
این بازدیدکنندگان با برند یا محصول یا سرویس تان آشنا نیستند. آن ها هنوز متقاعد نشده اند که محصول یا سرویس شما بهترین راه حل برای مشکلات آن هاست.
حال فکرکنید که شما یک گزاره ی ارزشمند ساده دارید، مانند اسکایپ…
اگر گزاره ی ارزشمند شما ساده است و به وضوح بیان شده است، احتمالا به جزییات بیشتری نیاز ندارد. اسکایپ در لندینگ پیج قدیمی خود چند سوال طرح کرده بود تا آن را بیشتر در دسترس نگه دارد؟ تماس،چت،همکاری”
بنابراین با این فرض، شما می توانید پیش بروید و فراخوان به عمل را در بالای صفحه قرار دهید. این واقع گرایانه است که یک بازدیدکننده ی جدید و غیرقطعی میتواند متقاعد شود و آمادهی دانلود اسکایپ بدون هیچگونه اطلاعات اضافی شود.
3 – بازدید کنندگان نامطمئن، گزاره ارزشمند با جزییات
مشابه گروه قبلی، این بازدیدکنندگان با محصول یا سرویس شما آشنایی ندارند و هنوز متقاعد نشده اند که محصول یا سرویس شما بهترین راه حل برای مشکلات آن هاست.
حالا بیایید فرض کنیم شما یک گزاره ی ارزشمند پیچیده دارید، مانند Evergage…
کمتر کسی با مزیت های شخصیسازی به موقع درمقایسه با مزیت های صحبت کردن با دوستان و خانواده در سرتاسر جهان به صورت رایگان ، آشناست (و درمورد آن مجاب شده است).
حالا این موضوع گزاره ی ارزشمند Evergage را کم اثر نکرده است اما این به آن معناست که پیچیدگی و جزییات لازم است. یک گزاره ی ساده ی تک خطی کفایت نمی کند؛ بازدیدکنندگان حتما سوالاتی درباره ی اینکه شخصی سازی به موقع چیست،چطور کار می کند،چطور برای آن ها عمل می کند،و سوالاتی از این دست، در سر دارند.
پس جاگذاری یک درخواست در بالای صفحه منطقی به نظر نمی رسد. بازدیدکنندگانی که هنوز مطمئن نیستند، آمادگی اقدام برای یک عمل را ندارند. آن ها به اطلاعات تکمیلی نیاز خواهند داشت.
به محل قرارگیری اجرای نسخه ی نمایشی سایت Evergage برای اولین بار، در پایین ترین قسمت صفحه خانه ی سایت توجه کنید.
متوسط محل قرارگیری بالای صفحه کجاست؟
از نظر فنی ، موقعیت بالای صفحه در سال های اخیر پیچیده تر شده است. پیش از هر موضوع دیگری، امروزه همه ی ما از چند دستگاه استفاده می کنیم.
و هر دستگاهی هم اندازه و رزولوشن منحصر به خودش را دارد، که یعنی جایگاه بالای صفحه ی منحصربه خودش را دارد.
همچنین یک روش آسان وجود دارد که سایت تان را در چندین رزولوشن ببینید، فقط برای اینکه مطمئن شوید محتوای شما به درستی نمایش داده می شود…
گام اول: یک پنجره در کروم باز کنید، کلیک راست کنید و گزینه “Inspect” یا همان بازرسی را انتخاب کنید.
گام دوم: روی آیکون دستگاه در بالای سمت چپ پنجره ی inspect کلیک کنید.
گام سوم: یک رزولوشن صفحه ی دلخواه را انتخاب کنید یا از منوی کشویی یک دستگاه خاص را انتخاب کنید.
با استفاده از این روند ساده می توانید موقعیت بالای صفحه را بر روی رایج ترین دستگاه ها مشاهده کنید تا اطمینان حاصل شود که تمام محتوای لازم نشان داده شده است.
حتما همه ی دستگاه ها را بررسی کنید.فقط به این دلیل که شما از موبایل نکسوز یا پیکسل استفاده نمی کنید و هیچ یک از دوستان تان نیز استفاده نمی کنند به این معنی نیست که بازدیدکنندگان تان نیز این کار را انجام نمی دهند.
در مورد بازدیدکنندگان تان، ارزشش را دارد که وقت بگذارید و دستگاه هایی را که بیشتر از آن ها استفاده می کنند بشناسید تا بتوانید به طور خاص تلاش خود را برای بهینه سازی طراحی و محتوا برای این رزولوشن های صفحه به کار بگیرید. روند ساده دو مرحله ای این کار در پایین توضیح داده می شود…
گام اول: Google Analytics را باز کنید و درون بخش “Audience” یعنی مخاطب، تکنولوژی و سپس “Browser & OS.” را انتخاب کنید.
گام دوم: درست زیر نمودار، شما “Primary Dimension.” را مشاهده می کنید، گزینه “Screen Resolution” را انتخاب کنید.
به همین راحتی! و این تنها 10 رزولوشن برتر است. ده ها مورد دیگر وجود دارد که همه آن ها باید در نظر گرفته شوند.
چه زمانی مردم پیمایش را متوقف میکنند؟
خب ما می دانیم که دیگر دهه 80 شمسی نیست و مردم می توانند (و می خواهند) که در صفحه پیمایش کنند. اما آیا محدودیتی وجود دارد؟ افراد به طور متوسط چقدر به سمت پایین صفحه پایین می روند؟ آیا بخشی از سایت تان وجود دارد که به آن توجهی نمی شود؟
بر اساس تحقیقات با صرف نظر از عناصر طراحی، تقریبا همه (۹۱ الی ۱۰۰ درصد) افراد در صفحات اسکرول میکنند.
در گزارشی از MOVR ، نتیجه گرفته شد که بعد از پایان بارگزاری صفحه 11% از کاربران موبایل طی چهار ثانیه شروع به پیمایش می کنند. اگر بارگزاری صفحه به پایان نرسیده باشد،بازهم 9% افراد طی چهار ثانیه به سمت پایین پیمایش انجام داده اند.
اگر صفحه به آرامی بارگزاری شود و بیش از نه ثانیه طول بکشد، 21% مردم پیمایش انجام داده اند. از بین افرادی که در نه ثانیه پیمایش کرده اند، بیش از 50% آن ها بیش از 250 پیکسل را پیموده اند.
توجه: این به آن معناست که اگر سایت نسخه موبایل شما به کندی بارگیری شود، محتوای بالای صفحه ی سایت تان درواقع کنار گذاشته می شود.
تونی هیل ، مسئول سئوی Chartbeat ، برخی اطلاعات جالب را با مجله ی تایم در اوایل سال جاری به اشتراک گذاشت. تیم او دریافتند که 66% از توجه به یک صفحه ی حاوی رسانه ی عادی صرف پایین صفحه می شود.
به طور خلاصه بازدیدکنندگانتان خیلی سریع تصمیم میگیرند که آیا گزاره ی ارزشمند شما برای آن ها جالب است و سپس شروع به پیمایش می کنند تا جایی که اطلاعات کافی داشته باشند تا گام بعدی را بردارند (برای مثال، بیرون پریدن، رفتن به یک صفحه ی جدید یا تبدیل شدن به مشتری).
چگونه کاربران را تشویق به اسکرول کردن یا پیمایش کردن در صفحه کنیم؟
اکثر مردم در صفحه ی شما صرف نظر از عناصر کپی یا طراحی آن ،پیمایش می کنند ، اما چندچیز وجود دارد که می تواند نرخ پیمایش تان را اندکی بهتر کند.
محتوای متقاعدکننده بسازید
چطور می توانید مطمئن شوید که بازدیدکنندگان می خواهند محتوای زیر صفحه را بخوانند؟ محتوای فوق العاده ای برای بالای صفحه بسازید.
ساده به نظر می رسد درست است؟ جایگزین اندکی برای ساختن محتوای متقاعدکننده وجود دارد.
حالا آن یک گزاره ی باارزشِ قدرتمند و متقاعدکننده است.
به یاد داشته باشید، بالای صفحه چیزی است که بازدیدکنندگان تان را تشویق می کند تا برای پایین رفتن اقدام کنند، بنابراین آن را متقاعدکننده بسازید.
از ساخت پایین صفحه کاذب پرهیز کنید
پایین صفحه کاذب که قبلا در موردش صحبت کرده ایم را به یاد میآورید؟ آن ها همه جا هستند…
تمام کاری که لازم بود انجام دهم تا دو نمونه پیدا کنم این بود که سایت اکوموتیو را باز کنم و به برترین استارتآپ های این هفته نگاهی بیندازم.
وقتی شما یک پایین صفحه کاذب داشته باشید، دلیلی به دست بازدیدکنندگان نمی دهید که باور کنند چیزی در زیر صفحه وجود دارد. در نتیجه، آن ها اغلب کم تلاش می کنند تا در صفحه پیمایش کنند.
پرهیز از پایین صفحه کاذب کاملا راحت است…
واضح است که اطلاعاتی در زیر صفحه وجود دارد.
از آن ها بخواهید که پیمایش کنند
گاهی اوقات بهترین روش برای اینکه از کسی بخواهید تا در صفحه پایین برود این است که خودتان به سادگی از آن ها این را بخواهید. علایم راهنمایی نامحسوس را در نظر داشته باشید…
البته نه علایم خیلی نامحسوس راهنمایی…
این تمام کاری است که شما می توانید انجام دهید تا از عمل پیمایش یک انتخاب بدیهی بسازید .
نتیجه گیری
بنابراین اجازه دهید به سوال اصلی برگردیم : آیا بالای صفحه سایت واقعا اینقدر مهم است؟ بدون شک، جواب مثبت است. با این حال، دلایل مهم بودن آن کمی متفاوت از بهترین روشی است که احتمالا شما آن را باور دارید.
محتوای بالای صفحه…
- صحنه را برای محتوای بعدی آماده می کند. آیا این محصول یا سرویس جالب است؟ محتوای بیشتری وجود دارد؟
- انتظارات کیفی را ایجاد می کند. آیا ارزش خواندن دارد؟ آیا این برای من کمک کننده خواهد بود؟
هرچیزی که در بالای صفحه وجود دارد به بازدید کنندگان تان کمک می کند تا تصمیم بگیرند آیا سایت شما اصلا ارزش خواندن دارد یا خیر.
در این جا چیزهایی که باید درمورد این روش برتر خاص درخاطر داشته باشید آورده شده است:
- متقاعدکننده ترین محتوای تان را در بالای صفحه قرار دهید. چه چیزی محصول یا سرویس تان را جالب و ارزشمند می سازد؟
- اکثر افراد می توانند پیمایش کنند و آن را انجام می دهند. از اینکه محتوا و حتی فراخوان عمل را در زیر صفحه قرار دهید واهمه نداشته باشید.
- می توانید با پرهیز از ایجاد پایین صفحه ی کاذب بازدیدکنندگان را تشویق کنید تا پیمایش کنند و این را آشکار کنید که محتوای بیشتری در زیر صفحه وجود دارد.
- قطعیت بازدیدکنندگان و پیچیدگی گزاره ی ارزشمند تان را درک کنید. اگر بازدیدکنندگان تان به اطلاعات بیشتری نیاز دارند تا تصمیم بگیرند،مستقیما سراغ درخواست نروید.
- از Google Analytics استفاده کنید تا رزولوشن صفحه ای که بازدیدکنندگان تان اغلب از آن استفاده می کنند را کشف کنید. برای آن رزولوشن ها طراحی کنید (و تمام رزولوشن های دیگر را با استفاده از کروم بررسی کنید).
- دستگاه ها و ابعاد صفحه ی متفاوت کار را برای تعیین جایگاه متوسط بالای صفحه سخت می کند، اما اینجا در می چند، ما از 600-700 پیکسل به عنوان یک راهنما پیشنهاد میکنیم.
- خودتان آزمایش کنید. توجه خاصی به این روش وجود دارد اما هیچ چیز در بهینه سازی نرخ تبدیل قطعی نیست. جایگاه های مختلفی را برای فراخوانی عمل امتحان کنید، محتوای متفاوتی را در بالای صفحه امتحان کنید. ممکن است با نتایج خودتان را شگفت زده کنید.
سوالات متداول
بله، بالای صفحه یا به اختصار ATF ، یکی از بخش های بسیار مهم هر صفحه به حساب میآید و در مارکتینگ و SEO تاثیر بالایی دارد.
در طراحی بالای صفحه ما میتوانیم از یک اصول مشخص استفاده کنیم که به ما کمک کند، صفحه ای جذاب بسازیم که کاربر را جذب خود کند و کاربر آن صفحه را پیمایش کند.
بالای صفحه در تجربه کاربری کاربر و همچنین در سئو میتواند تاثیر گذار باشد. وقتی کاربر ما نتواند در همان نگاه اول موضوع صفحه ما را متوجه شود، مطمئنا گوگل هم نمیتواند. بهتر است که در بالای صفحه از عنوانین با تگ H1 استفاده شود و از نظر ظاهری زیبا سازی شود. همچنین در نظر داشته باشید که بهتر است بالای صفحه سریع لود شود، چون گوگل برای سرعت خیلی اهمیت قائل است.
طبق آماری که در این مقاله قرار گرفته است و بر اساس تحقیق گوگل، حدودا ۴۰ درصد افراد بعد از دیدن بالای صفحه، به پیمایش پایین صفحات میپردازند.
متن محتوا : علی اسمعیلی و فاطمه احمدپور
گرافیک محتوا : علی اسمعیلی
خیلی خوب بود و کاربردی بود.
سلام نوید، ممنونم بابت بازخوردت ❤️